Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

Presentació de la web de memoria.cat en homenatge als bagencs de la 'Lleva del Biberó'

Presentació de la web de memoria.cat en homenatge als bagencs de la 'Lleva del Biberó'


03/12/2019

L’acte tindrà lloc a l’Espai Plana de l’Om, el divendres 13 de desembre a les 6 de la tarda. L’acte és gratuït i obert a tothom, organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

 

El divendres 13 de desembre a les 6 de la tarda a l’Espai Plana de l’Om es presentarà l’última web de l’Associació Memòria i Història de Manresa en homenatge als joves de la comarca que amb només 17 anys van ser cridats a files durant la Guerra Civil.

L’acte consistirà en la projecció d’un vídeo amb entrevistes a vuit biberons supervivents de la comarca i l’actuació d'antics alumnes de teatre del Batxillerat d'Arts Escèniques del Lluís de Peguera (Àlex Locubiche, Biel Mora i Pol Bastida), dirigits per Sílvia Sanfeliu, que llegiran fragments de memòries escrites per biberons.

Aquest acte, així com el seu contingut, resulta del treball de recerca dut a terme per L’Associació Memòria i Història de Manresa sobre la ‘Lleva del Biberó’ al Bages. Aquesta investigació es va iniciar el desembre de l’any passat, quan es va celebrar un emotiu homenatge a aquesta lleva de soldats tan joves dins el programa de commemoració dels 80 anys dels bombardejos franquistes i el final de la Guerra Civil. Es va fer una crida a familiars i excombatents, dels quals deu supervivents bagencs van poder participar en l’acte.

A partir de l’èxit d’aquesta trobada, es va iniciar una roda d’entrevistes i contactes amb testimonis, exsoldats i parents que ha permès historiar millor aquests esdeveniments de tanta transcendència per la població i així homenatjar els més de 30.000 joves cridats a files, especialment els de la nostra comarca.

L’acte és gratuït i obert a tothom, organitzat per l’Associació Memòria i Història de Manresa, amb el suport de l’Ajuntament de Manresa.

Amb la col·laboració de:
Campus Manresa - | Mapa web