menu
Imatge de fons
Manresa 2022 Actualitat

El Dalai Lama, la propera lectura del Club de Lectura Espiritual

09/12/2021

El Club de Lectura Espiritual començarà a llegir el pròxim 21 de desembre “Caminos de fe: cómo las religiones del mundo pueden convivir unidas” de l’actual Dalai Lama.

El Club de Lectura Espiritual forma part dels clubs de lectura oferts per la Biblioteca del Casino de Manresa, «Manresa 2022 Transforma» col·labora amb el Club de Lectura Espiritual des de l’any 2019. Es tracta d’un espai on es reuneixen persones per llegir i intercanviar opinions amb altres lectors, combinant d’aquesta manera el plaer de la lectura i el de la conversa al voltant d’un llibre.

La coordinació del Club de Lectura Espiritual va a càrrec de lateòloga Adelaide Baracco Colombo (Dra en Teòlogia), que dona les pautes per saber entrar en la lectura de cada llibre amb més confiança. Aquest club té com a objectiu esdevenir un espai de lectura, reflexió i debat al voltant de l’espiritualitat i la teologia, dos àmbits especialment rics pel que fa a les grans preguntes de l’ésser humà, afavorint el creixement i el benestar personals i la cohesió social.

L’actual Dalai Lama – Tenzin Gyato

Tenzin Gyato, nascut en Takster, nord-est del Tibet, l'any 1935. Va ser reconegut com la reencarnació del XIII Dalai Lama quan tenia cinc anys. Líder temporal i espiritual del poble tibetà, es va veure obligat a exiliar-se després de l'ocupació xinesa i des de 1960 presideix el govern tibetà democràtic en l'exili (Dharamsala, l'Índia). Ha rebut guardons com el Wallenberg Award, l'Albert Schweitzer Award i el Premi Nobel de la Pau.

“Caminos de fe: cómo las religiones del mundo pueden convivir unidas”

Per al Dalai Lama el repte més important al qual ens enfrontem en el segle XXI és el de conrear la coexistència pacífica.

El seu objectiu és contribuir al diàleg interreligiós i a la pau, així com fomentar la comprensió entre les diferents religions, posant l'accent en les aportacions que cadascuna d'elles fan a l'espiritualitat humana amb la finalitat d'evitar el problema de l'exclusivisme religiós.

Fonts: Planeta de Libros