Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

ProManresa crea un premi per incentivar la creació de cooperatives entre joves

01/08/2024

El Premi Iniciativa Juvenil Cooperativa consisteix en tres vals de compra per a les millors iniciatives de joves d’entre 16 i 29 anys. El termini per presentar candidatures estarà obert fins al 30 de setembre.

ProManresa, l’Agència de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Manresa, ha creat el premi “Iniciativa juvenil Cooperativa”. El seu objectiu és potenciar l’Economia Social i  Solidària (ESS) entre joves mitjançant la creació de cooperatives juvenils, tot facilitant l’adquisició de material per a la posada en marxa dels tres millors projectes que s’hi presentin.

El premi consisteix en tres vals de compra per a les tres millors iniciatives. Els tiquets tenen un valor de 1.500 euros per al millor projecte, 700 per al segon i 250 per al tercer. Els vals es podran bescanviar per material d’oficina i papereria, artístic i de manualitats, ordinadors, càmeres, reproductors i altres tipus d’elements informàtics, jocs, llibres o qualsevol altre tipus de material de papereria. Els diferents productes s’hauran de comprar en una cooperativa o empresa d’economia social i solidària a determinar per l’Ajuntament de Manresa.

El termini per presentar candidatures finalitzarà el proper 30 de setembre.

Per optar als premis, les iniciatives per crear aquestes cooperatives han de partir de grups formats per un mínim de quatre persones, totes d’entre 16 i 29 anys, i han de portar a terme activitats o serveis que satisfacin les necessitats del territori on es volen implantar. En aquest cas, l’àmbit geogràfic de les activitats plantejades, que poden ser de qualsevol sector, haurà de situar-se a les comarques del Bages, el Moianès o el Solsonès. A més, les iniciatives han d’haver estat assessorades per l’equip de l’Ajuntament de Manresa – ProManresa o en el cas que no ho hagin estat, comprometre’s a rebre aquest assessorament i acompanyament. També hauran de participar en un mínim de tres sessions formatives sobre cooperativisme, ESS o altres similars organitzades per l’Ajuntament de Manresa.

Per a la concessió del premi es valoraran diferents aspectes dels projectes, que podran obtenir una puntuació màxima de 10 punts. Així, es valorarà el seu grau de definició (2 punts), la vinculació amb el territori i la resta de societat civil organitzada (2 punts), la seva viabilitat (2 punts), el grau de coneixença i cohesió del grup (1 punt), l’impacte social, de gènere i ambiental del projecte a més de la incorporació de la visió comunitària (1 punt), la incorporació dels valors de l’economia social i solidària (1 punt) i finalment el grau d’heterogeneïtat i interculturalitat del grup (1 punt).

Amb la creació d’aquest premi, es complementen les altres accions que ja porta a terme ProManresa per fomentar l’ESS entre els joves. Es tracta de jornades a instituts i al campus universitari de Manresa,  l’acostament d’exposicions i material relacionat als centres d’ensenyament, incentivar visites a empreses d’ESS i també que els estudiants hi facin pràctiques.

Les bases es poden consultar en aquest enllaç i trobar més informació aquí.

Espai Jove Joan Amades - Carrer Sant Blai, núm. 14 - 08242 Manresa - +34 93 877 13 60 - manresajove@ajmanresa.cat