Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Prop de 40 representants de govern, grups municipals, cossos policials i institucions participen a la 7a Taula per la Seguretat, Civisme i Convivència de Manresa

Imatge de la notícia
11/07/2024

El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa ha acollit aquesta tarda la 7a Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència, en la qual han participat una quarantena de persones i s'ha fet un repàs de les mesures posades en marxa en els darrers mesos i s'han donat a conèixer les darreres xifres de delictes, segons les quals la taxa de fets delictius a Manresa és de 53,8 per cada 1.000 habitants, més de 13 punts per sota de la mitjana de Catalunya, que és del 67,4%. Tot i així, entre maig de 2023 i maig de 2024, darrer mes amb dades tancades, hi ha hagut un increment global de fets delictius del 8,3%.

 

La taxa de fets delictius a Manresa és de 53,8 per cada 1.000 habitants, més de 13 punts per sota de la mitjana de Catalunya, que és del 67,4%, i també per sota d'altres ciutats similars a Manresa. Tot i així, entre maig de 2023 i maig de 2024, darrer mes amb dades tancades, hi ha hagut un increment global de fets delictius del 8,3%.

 

Les dades les ha donat a conèixer avui el cos dels Mossos d'Esquadra, durant la 7a Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència, que s'ha celebrat aquesta tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. Segons han explicat, destaca el descens, en un 22%, dels robatroris a l'interior de domicilis, un dels delictes que generen més inseguretat a la ciutadania, si bé també es constata un augment del 21% dels robatoris a l'interior de vehicles i un increment del 13% dels delictes a la via pública, tot i que també hi ha un augment del 36% dels casos que es poden resoldre, fruit de l'increment de la pressió policial al carrer.

 

La Taula ha comptat amb l’assistència d'una quarantena de persones, representants del govern manresà, encapçalats per l'alcalde, Marc Aloy Guàrdia, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Anjo Valentí Moll, així com els regidors Mariona Homs Alsina, Joan Vila Marta i altres membres del govern, així comi representants dels grups municipals, cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra i Policia Local) i del teixit social de la ciutat, com la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, la Unió de Botiguers de Manresa, el Col·legi d’Advocats o el Col·legi de Periodistes, entre altres, així com representants d'institucions com Justícia Juvenil. Hi han participat també entitats com la Cambra de Comerç i Indústria, la Cambra de la Propietat, Manresa diu Prou, Càritas i el Consell Escolar Municipal, entre altres.

 

La sessió s'ha iniciat amb l'explicació, per part de l'alcalde, de les darreres mesures en matèria de seguretat que s'han posat en marxa, com la nova comissaria de proximitat compartida entre Mossos d'Esquadra i Policia Local, que acaba d'obrir portes al Passeig de la República; l'increment d'efectius de la Policia Local, que destinarà 23 agents més al carrer; el nou grup Omega de la Policia Local, que coordinadament amb els Mossos d'Esquadra treballa sobretot en els casos de delinqüència urbana i juvenil i que ja ha dut a terme 100 intervencions; diverses línies de treball que s'han obert per combatre les addiccions i els consums d'estupafaents al carrer, o el nou Protocol d’Actuacions en el Parc d’Habitatges de la ciutat, que dota l’administració local d’eines per poder actuar de manera més eficient i efectiva a l’hora de mobilitzar els habitatges buits o en situació d’abandó, d’incentivar el deure de conservació i de resoldre els casos d’ocupacions irregulars que alteren la convivència veïnal i que generen riscos per la seguretat i la salubritat de les persones.

 

Al seu torn, el regidor de Seguretat Ciutadana ha subratllat també altres mesures que es duran a terme properament, com la instal·lació d'onze càmeres de vigilància més al carrer, sumant ja un total de 25, la contractació d'un servei de dron per a grans esdeveniments o la incorporació d'un gos policia. També ha indicat que els grups municipals estan treballant en la redacció d'un Pacte de Ciutat per al Civisme i la Convivència.

 

Finalment, la regidora de Drets Socials, Mariona Homs Alsina, ha detallat els programes que s'han dissenyat d'intervenció socioeducativa destinats a infants i joves, i que es presentaran aquest divendres en roda de premsa. També la comissària cap de la regió policial central dels Mossos d'Esquadra, Alícia Moriana.

 

El govern manresà ha exposat, al llag de la sessió, que properament es donarà oficialitat a la Taula al Ple municipal, per donar-li un caràcter permanent i una periodicitat concreta. Al llarg de la sessió els representants d'entitats i institucions han intervingut a la taula per fer propostes i comentaris sobre diversos aspectes vinculats amb la seguretat i el civisme.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat