Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Els busos urbans de Manresa estrenen càmeres de videovigilància coincidint amb la Festa Major

Imatge de la notícia
28/08/2024

A partir d’aquest dijous 29 d’agost, cadascun dels 18 vehicles del servei d’autobús comptarà amb dos dispositius d’enregistrament d’imatges. Durant els dies de Festa Major, de divendres a dilluns, hi haurà un servei nocturn gratuït de bus. Diumenge a la tarda, també hi haurà un nou bus llançadora que unirà el centre amb el Parc de l’Agulla

 

El servei de bus urbà de Manresa reforça la seva seguretat amb la instal·lació de càmeres de seguretat als 18 vehicles de la flota. Els dispositius d’enregistrament d’imatges ja estan instal·lats als diferents vehicles i començaran a funcionar aquest dijous 29 d’agost.

En cadascun dels 18 autobusos del servei hi haurà instal·lades dues càmeres, una a la part davantera del bus i que enregistrarà l’entrada al vehicle, i una segona a la part intermèdia o posterior, segons el model de l’autobús. La instal·lació del sistema de videovigilància té per finalitat dissuadir conductes inadequades i garantir la seguretat dels usuaris i el personal, béns i els mateixos vehicles, durant la prestació del servei. En cas que hi hagi una incidència i sigui necessari, una autoritat podrà sol·licitar el visionat de les imatges que s’han enregistrat en un bus i moment concret.

Les persones usuàries del servei seran informades que es troben en una zona videovigilada. Per aquesta raó, i també per complir amb la normativa de protecció de dades, en cadascun dels vehicles s’hi col·locaran cartells informatius en punts propers a cadascuna de les càmeres.

Bus llançadora al Parc de l’Agulla pel Castell de Focs

El servei de bus urbà de Manresa es reforçarà entre el 30 d’agost i el 2 de setembre, amb motiu de la Festa Major. Enguany, s’estrenarà un servei de bus llançadora per accedir al Parc de l’Agulla durant la tarda i el vespre del diumenge 1 de setembre, on tindrà lloc el Castell de Focs a les 10 de la nit. La primera sortida es farà des de la parada del carrer d’Àngel Guimerà a 17.45 h i tindrà una freqüència de pas de trenta minuts, fins a la sortida de l’última expedició, a 21.45 h. El bus llançadora també comptarà amb  parades a la plaça d’Espanya (la primera serà a les 18.06 h i la darrera a les 21.36 h), a l’avinguda Universitària, a les Bases de Manresa (davant del Centre Hospitalari), al carrer de Sant Josep, i ja passat el carrer Guimerà, farà dues parades a la carretera de Cardona (una a la cantonada amb el carrer Pompeu Fabra i l’altra a la cantonada amb el carrer del Dibuixant Vilanova) i una última a Miralpeix.

Per la seva banda, el diumenge 1 de setembre la línia L7 (Festius La Parada) farà la darrera parada al Parc de l’Agulla a les 17.40 h. A partir d’aquella hora i per motius de seguretat, ja no es podrà baixar en aquesta parada ni pujar-hi. Les més properes són als carrers Alcalde Prunés, al final de l’avinguda dels Dolors, i Pau Casals. Un cop acabat el Castell de Focs, es reforçarà l’L7, que es podrà agafar en aquestes mateixes parades.

 

Bus nocturn gratuït

Pel que fa al conjunt del servei de bus, durant els quatre dies forts de la Festa Major de Manresa, de divendres a dilluns, les línies L5 Sant Pau-Viladordis, L6 i L7 Festius (Parada i Balconada) i 705 Manresa - El Xup tindran horaris especials i serà gratuït a partir de les 22 h i fins a les 4 h. Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament promou l’ús del transport públic els dies de Festa Major i facilita la mobilitat dels ciutadans que no caldrà que es desplacin amb vehicle propi.

La línia 5 Sant Pau-Viladordis comptarà amb un servei especial des de les 9 del vespre fins a les 4 de la matinada els dies 30 i 31 d’agost, mentre que l’1 i 2 de setembre, aquest servei començarà a les 20 h amb una freqüència de pas de 60 minuts els quatre dies. En el cas de les línies 6 i 7 Festius (Parada i Balconada), el servei nocturn serà de 22 h a les 4 h i tindrà una freqüència de pas de 30 minuts. La línia habitual de bus 705 Manresa - El Xup també tindrà un servei especial a partir de les 23 h amb una freqüència de pas de cada mitja hora. En tots els casos, el bus serà gratuït a partir de les 22 h.

Per a més informació d’horaris i parades del servei podeu consultar la web manresabus.com.

Pel que fa a les diferents afectacions de trànsit previstes per la Festa Major, es poden consultar també a la pàgina web municipal.



(*) Peu de foto: un bus urbà de Manresa

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat