Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Dilluns es tanquen els contenidors a la Font dels Capellans i la setmana del 21 d'octubre s'inicia la campanya informativa a la Carretera de Santpedor

Imatge de la notícia
11/10/2024

En el global de les primeres tres fases, s’han entregat targetes a un total de 7.599 famílies. A la Carretera de Santpedor, es faran xerrades en tres punts del barri. Les targetes i els materials es podran recollir a l’Ateneu les Bases del dilluns 21 d’octubre al dissabte 16 de novembre.

 

El desplegament del nou model de recollida de residus amb contenidors intel·ligents continua en marxa a la ciutat. Aquest dilluns 14 d’octubre es tancaran els contenidors als barris que han estat inclosos a la fase 3: Font dels Capellans, Viladordis i Cots-Guix-Pujada Roja. Durant aquesta propera setmana i fins divendres 18 d’octubre, els informadors ambientals reforçaran la seva presència en aquests barris per tal d’acompanyar la ciutadania que ho necessiti, i també per acabar de repartir targetes i material a aquells veïns que encara no ho hagin recollit. Aquesta propera setmana, el local de referència serà el de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Font dels Capellans, al carrer Fra Jacint Coma i Galí (bloc 14, local 75).

 

Des de principis de mes i fins al 10 d’octubre, s’han repartit targetes a 2.933 usuaris d’aquests tres barris de la fase 3, xifra que representa el 68,15% del total d’habitatges. En el global de les tres primeres fases, s’han entregat targetes a 7.599 famílies.

 

El proper barri on s’implantarà el nou model serà la Carretera de Santpedor (vegeu mapa dels carrers que entren a la fase 4 en aquest enllaç). Es faran un total de tres xerrades, totes a les set de la tarda. El dilluns 21 d’octubre a l’Escola la Sèquia (Camí Vell de Santpedor, 36-38), el dimarts 22 d’octubre a l’Ateneu les Bases (carrer Cintaires, 30-32) i el dilluns 28 d’octubre a l’Escola Bages (carrer la Sèquia, 55). Les targetes i els materials es podran recollir a l’Ateneu les Bases del dilluns 21 d’octubre al dissabte 16 de novembre. L’horari entre setmana serà de nou del matí a vuit del vespre i els dissabtes de nou del matí a dues del migdia.

 

Els nous contenidors quedaran agrupats per illes senceres, amb totes les fraccions al mateix punt. Es començaran a instal·lar a partir del 21 d’octubre i durant els primers dies romandran oberts, sense que faci falta la targeta per obrir-los. Es tancaran el dia 18 de novembre, un cop s'hagi completat la campanya informativa.

 

Per a qualsevol consulta sobre el nou model de recollida de residus es pot trucar per telèfon o enviar un WhatsApp al 613 248 447. També es pot enviar un correu electrònic a residus@ajmanresa.cat, visitar la web manresa.cat/residus o anar presencialment a l’Oficina Municipal de Residus i Neteja, ubicada al carrer del Bruc 63-67. L’horari de dilluns a divendres és de vuit del matí a vuit del vespre, i els dissabtes de les nou del matí a les dues del migdia.

 

 

Bones xifres amb contenidors intel·ligents

 

El nou model de recollida de residus amb contenidors intel·ligents està obtenint bons resultats en els barris on s’ha implantat. De mitjana, han passat de reciclar el 27,5% de la brossa que generen a fer-ho en un 75%, amb un increment significatiu de la recollida d’envasos i de l’orgànica, i una reducció representativa de la fracció resta (rebuig).

 

 

Resum de les fases


Fase 1: Balconada i Cal Gravat. Nou model implantat. El 95,22% dels habitatges disposen de targeta (1.145 famílies).

Fase 2: Sagrada Família. Nou model implantat. El 82,64% dels habitatges disposen de targeta (3.251 famílies).

Fase 3: Font dels Capellans, Viladordis i Cots-Guix-Pujada Roja. En implantació. El 68,15% dels habitatges disposen de targeta (2.933 famílies).

Fase 4: Carretera de Santpedor. S’inicia la campanya informativa el 21 d’octubre.

Fase 5: Poble Nou i Mion. S’inicia la campanya informativa a finals de novembre.

 

 

*Aquest projecte ha estat cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat