El govern, grups polítics i agents socials i econòmics signen el Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social
17/07/2016El saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha estat escenari, aquesta tarda, de l’acte de signatura del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió social. Hi ha participat l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, els representants dels grups que formen de l’equip de govern i altres grups polítics amb representació al Ple i entitats representatives dels interessos sindicals, empresarials i socials. El document consta inicialment de 109 accions a desenvolupar al llarg de l’actual mandat municipal, fins al 2019, i és obert a la participació de més entitats , que poden fer-hi aportacions.
Acte solemne de signatura del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social, aquesta tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa, amb la participació de grups polítics i entitats representatives de l’àmbit econòmic i social. El document consta de 12 grans objectius per combatre els efectes de la crisi, des d’ara fins a la finalització del mandat, l’any 2019. En el mandat anterior ja es va tirar endavant una primera edició del Pacte de Ciutat, que els signants van valorar positivament.
La signatura d’avui arriba després de l’aprovació del protocol del Pacte de Ciutat, al Ple Municipal del mes de maig. Els signants han estat l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, representants dels grups municipals de CDC, ERC, PSC, C’s i el regidor adscrit Miquel Davins; i també diverses entitats sindicals empresaris i socials: Cambra de Comerç, PIMEC, Federació Empresarial de la Catalunya Central, UGT, Creu Roja i Càritas. Representants de CCOO han estat presents també a l’acte de signatura però faran un procés participatiu intern abans d’adherir-s’hi.
En el document, que podeu consultar integrament en aquest enllaç, figuren els objectius i les línies d’actuació principal (un total de 109, amb un increment considerable respecte el Pacte de Ciutat anterior, en què eren 63), per pal·liar les situacions de vulnerabilitat social i intentar contribuir a la recuperació de l'activitat econòmica i l'ocupació.
Els signats del Pacte de Ciutat, es comprometen a treballar en 12 objectius principals, entre els quals el treball conjunt de tots els agents socials i econòmics per combatre els efectes negatius en les famílies a causa de la crisi, la millora de la formació als aturats, el combat de l’abandonament escolar, prioritzar les despeses adreçades a les necessitats socials, aprofitar el potencial del Centre Històric, l’aposta per l’economia productiva o cercar el consens públic-privat per millorar les infraestructures de la Catalunya Central.
L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha expressat la satisfacció per la signatura del pacte i ha afirmat que el seu èxit dependrà del grau de compliment de mesures concretes i ha avançat que els resultats seran convenientment avaluats. En tot cas, ha valorat molt positivament la voluntat de consens i d’entesa entre els grups polítics i entitats participants, que “ens hem posat d’acord en un punt de partida, al qual altres entitats es podran adherir i podran enriquir”. L'alcalde ha recordat que l'objectiu principal és contribuir a reduir la taxa d'atur i millorar la qualitat de vida dels ciutadans.
En la mateixa línia, la primera tinent d’alcalde, Mireia Estefanell, així com diversos representants dels signants han manifestat la bona notícia que és per a la ciutat aquest document encaminat a lluitar per pal·liar la situació de crisi encara ben intensa a la ciutat, i han assegurat que treballaran per ampliar el consens i aconseguir que s'hi adhereixin també més entitats i associacions del teixit social i econòmic de la ciutat. En el mandat anterior, després de la signatura el març de 2013, un total de 41 entitats s’hi van adherir, una xifra que es confia igualar i superar en aquesta edició del Pacte de Ciutat.