Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Manresa es projecta com a cor de Catalunya amb El Matí de Catalunya Ràdio en directe i activitats i visites guiades gratuïtes

Imatge de la notícia
06/10/2016

Donant continuïtat a la campanya “Et porto al cor”, per posar en valor la marca “Manresa, cor de Catalunya”, el proper cap de setmana, del 14 al 16 d’octubre, la ciutat tornarà a bategar amb activitats diverses. Divendres 14, l’equip de El Matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas al capdavant, s’instal·larà a la sala gran del teatre Kursaal, en un programa molt ‘manresà’ i ple de sorpreses. Durant el cap de setmana, es faran visites guiades gratuïtes per itineraris, equipaments i elements patrimonials de la ciutat. La campanya té el suport de la Diputació de Barcelona. Tota la informació a www.cordecatalunya.cat


 

Manresa batega amb força i ho farà encara més el proper cap de setmana, entre el 14 al 16 d’octubre. Fa uns mesos va tenir lloc la campanya promocional ‘Et porto al cor’, amb el suport de la Diputació de Barcelona, en el marc de la qual es va presentar el vídeo de la ciutat i la cançó “La llum que portes dins”, escrita especialment pel grup Gossos i dedicada a la seva ciutat. Aquest proper cap de setmana, la marca “Manresa, cor de Catalunya”, continuarà creixent amb activitats diverses: l’emissió en directe de El Matí de Catalunya Ràdio des del teatre Kursaal, i tot un cap de setmana de portes obertes i visites guiades gratuïtes.

 

Consulteu amb detall les activitats a www.cordecatalunya.cat


Manresa, en directe!

 

El divendres, 14 d’octubre, el programa radiofònic El matí de Catalunya Ràdio, líder de l’emissora pública catalana i dirigit i conduït per la periodista Mònica Terribas, s’emetrà en directe des de la sala gran del Teatre Kursaal de Manresa. Tothom qui ho desitgi podrà assistir gratuïtament com a públic al magazín matinal.

 

Mònica Terribas serà al Kursaal des de primera hora del matí i el programa començarà a emetre des de Manresa a les 7. Serà a partir de les 8, però, que les portes del teatre s’obriran per a tot el públic que desitgi veure en directe el programa. El magazín matinal inclourà les seccions habituals però s’hi tractaran temes propis del territori i de la ciutat, i inclourà diverses sorpreses i una actuació del grup Gossos amb la interpretació en directe de tema “La llum que portes dins”.

 

D’altra banda, tant dissabte com diumenge, s’organitzen visites gratuïtes pels diversos itineraris de la ciutat, així com alguns dels seus principals elements patrimonials. Les visites que es podran fer, amb reserva prèvia, seran les següents:


- Visita guiada ‘Manresa, Cor de Catalunya’

 

Una visita que mostra la història, els secrets i els tresors d’una ciutat amb un llegat extraordinari. La visita s’acaba amb un tast de productes locals i vins de la DO Pla de Bages.


- Visita al Centre d’Interpretació medieval del carrer del Balç

 

El carrer del Balç és un carrer singular, un magnífic exemple de l’urbanisme medieval. Tancat al públic durant moltes dècades, conserva un traçat estret i sinuós que discorre sota els porxos de l’antiga ciutat murallada.


- Visita a l’Espai Manresa 1522, ‘La ciutat d’Ignasi’

 

Com era la Manresa que va acollir Sant Ignasi de Loiola l'any 1522? Quina va ser la seva estada? A partir de diferents elements museogràfics, aquest espai reconstrueix la Manresa que va conèixer el sant i que avui ha desaparegut, com el Convent dels Predicadors, ubicat als espais actuals del centre d'interpretació, o l'Església del Carme.

 

Una maqueta de la ciutat del segle XVI i una projecció audiovisual us acabaran de completar una visita inoblidable.


- Visita al Museu Comarcal de Manresa

 

Un recorregut de més de 6.000 anys: des de la prehistòria fins al present, resseguint el fil de la història i l’art del país.


- Visita al Museu de la Tècnica de Manresa

 

El Museu de la Tècnica de Manresa ocupa els espais del monumental edifici dels Dipòsits Vells, i actualment acull dues exposicions permanents: "La cinteria" i "La Sèquia i l'aigua".


- Visita a la Basílica de la Seu

 

La Basílica de Santa Maria de Manresa (la Seu) és un dels exemples més representatius del gòtic català i símbol i icona de la capital del Bages.


- Santuari de la Cova

 

La Cova de Sant Ignasi, un dels santuaris de referència universal en el món jesuístic, obre les seves portes als visitants.


- Visita a l’exposició ‘Natura ésCultura, art natura i integració social’

 

Exposició d’obres realitzades per persones que conviuen amb malalties mentals, acomplint alhora una funció d’integració social i de conscienciació sobre la importància de preservar el medi ambient.


‘Tocats de Lletres’, el Festival literari de Manresa

 

Tot just abans del cap de setmana fort d’activitat, el proper 13 d’octubre arrenca la 10a edició del Tocats de Lletres, el Festival literari de Manresa que afrontarà el seu primer cap de setmana arreu de la ciutat amb un grapat de propostes artístiques de franc, totes relacionades amb el món literari. 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat