Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament i els veïns de les Escodines examinen el pla d'accions i acorden continuar col·laborant per eradicar la inseguretat i l'incivisme al barri

Imatge de la notícia
20/10/2016

Quatre regidors de l’equip de govern municipal, representants de Policia Local i Mossos d’Esquadra i desenes de veïns de les Escodines s’han tornat a reunir aquesta tarda per repassar les accions realitzades per minimitzar la inseguretat i incivisme al barri. En la reunió s’ha constatat una millora general de la situació, si bé s’ha constatat la necessitat de continuar col·laborant entre totes les parts per mantenir la convivència.


 

Després de la reunió del dia 7 d’octubre al Casal de les Escodines, en què els representants de l’Ajuntament de Manresa i els cossos de Seguretat es van comprometre a tirar endavant un paquet de mesures per combatre la inseguretat i l’incivisme a les Escodines, aquesta tarda ha tingut una nova trobada, també al Casal de les Escodines, amb la participació de desenes de veïns del barri, en el marc de la qual els representants de l’Ajuntament i els cossos de seguretat han revisat les accions que s’han dut a terme les darreres setmanes i han repassat en quin punt es troba la situació.

 

En un clima de col·laboració entre totes les parts, els veïns majoritàriament han manifestat que la tensió al sector s’ha rebaixat, gràcies a una tasca amb la implicació i col·laboració de veïns i les accions dutes a terme per l’Ajuntament i els cossos de seguretat. Tots plegats han acordat continuar treballant per tal de fomentar la convivència i la reactivació social al barri.

 

Per part del consistori, han participat a la reunió els regidors de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Olga Sánchez; Habitatge i Barris, Joan Calmet; Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy; i Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària. També hi era present el cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora, amb altres membres del cos i també representants del cos de Mossos d’Esquadra.

 

Els representants municipals i dels cossos de seguretat han explicat les accions que s’han començat a dur a terme i de les que es faran properament, que abracen diversos àmbits:

 

Seguretat Ciutadana

 

-Des que hi ha hagut un increment dels casos d’incivisme i inseguretat al barri, s’ha realitzat un increment dels patrullatges al sector per part de la Policia Local.

 

-Una patrulla de la Policia Local es dedicarà, durant el torn de tarda i torn de nit, a dur a terme tasques de vigilància i patrullatge específic al Centre Històric.

 

-La tasca de dues agents de convivència i civisme, contractades per l’Ajuntament aquest estiu, focalitzen la seva tasca de manera especial al barri de les Escodines. La seva tasca és detectar i analitzar situacions de conflicte, implementar eines per reduir la tensió als espais conflictius; prevenir conflictes de convivència; establir vincles de comunicació amb les entitats veïnals, etc. Totes dues han estat presents també a la reunió d’aquesta tarda

 

-El cos de Mossos d’Esquadra també ha fet un patrullatge específic al sector durant les darreres setmanes. Han reforçat la presència física, amb agents uniformats i de paisà, han interlocutat amb veïns del sector i, en la mesura del possible, han incidit en algunes de les persones causants d’aldarulls o altres problemàtiques.

 

Mobilitat

 

-Les properes setmanes s’instal·laran dues bandes reductores de la velocitat als carrers Sant Bartomeu i Escodines. L’Ajuntament ja disposa d ela consignació pressupostària per dur a terme aquesta instal·lació.

 

-S’han reubicat les jardineres de la zona del carrer Sant Bartomeu, que també tenen una funció reductora de la velocitat i que fruit de diverses accions incíviques havien estat retirades del seu lloc. També es tornaran a enjardinar.

 

Habitatge

 

-L’Ajuntament intensificarà els contactes amb la SAREB, propietària del bloc situat al carrer Sant Bartomeu 39-47, a que faci les gestions pertinents per facilitar la regularització, a través de l’Agència Catalana d’Habitatge, dels habitatges ocupats en aquesta finca i que es puguin utilitzar com a habitatge social.

 

-El consistori ha dut a terme gestions amb els propietaris i llogaters dels habitatges en què s’han detectat problemàtiques específiques, en la línia d’obtenir informació i fer gestions per minimitzar la conflictivitat.

 

Serveis Socials

 

-Personal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb Serveis Socials, ha fet acte de presència i contactes directes amb persones residents a la zona afectada, per tal de recollir informació de primera mà i fer les gestions pertinents.

 

-L’Ajuntament s’ha coordinat també amb l’educador de carrer de les Escodines, en el marc del programa de Dinamització Comunitària del Programa Joves del Pla de Desenvolupament Comunitari de Les Escodines 2016. Aquest professional també ha participat a la reunió d’avui.

 

Urbanisme

 

-L’Ajuntament ha dut a terme una revisió per determinar quins edificis de la zona no han passat la Inspecció Tècnica (ITE). En els que no ho hagin fet, l’Ajuntament ho farà d’ofici i, si generen ordres d’execució, actuarà subsidiàriament

 

-Al carrer Sant Bartomeu 19, finca en què ja es va fer l’enderroc de l’edifici existents, s’han fet gestions amb les persones que utilitzaven el solar (com a zona d’acumulació de ferralla, etc). D’acord amb la propietat, el solar s’ha netejat i està a punt de signar-se un conveni amb la propietat per tal que faci una cessió. També s’enderrocaran els murs adjacents, s’endreçarà l’espai i tot el solar podrà tenir un ús públic. En aquest sentit, es posa a disposició dels veïns per tal que facin propostes sobre els usos a donar-hi.

 

-L’Ajuntament té obert un expedient de ruïna a la finca número 23-25 del carrer Sant Bartomeu, cantonada amb el carrer Aiguader i el passatge Aiguader, i es farà un enderroc subsidiari abans d’acabar l’any. L’espai obert resultant permetrà millorar la mobilitat a la zona i evitar usos inadequats. L’enderroc tindrà un cost superior als  70.000 euros. El solar resultant també podrà tenir ús públic.

 

Barris

 

Aquesta mateixa setmana l’Ajuntament i l’AV de les Escodines han signat el conveni marc del barri. El consistori atorga una subvenció de 57.448 euros per col·laborar en el Programa de Desenvolupament Comunitari. Entre els eixos de dinamització comunitària el programa permet enfortir el teixit associatiu, fomentar el treball en xarxa, promovent plataformes de treball col·lectiu, creació d’espais que facilitin les relacions interpersonals per promoure la convivència i superar fractures socials.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat