Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Tot a punt al teatre Conservatori de Manresa per al "Jo Pregunto", el programa de preguntes al President de la Generalitat

Imatge de la notícia
19/01/2017

El programa, que s’emetrà aquest diumenge a les 21:55 del vespre, s’ha presentat aquest migdia al teatre Conservatori de Manresa, amb la presència de l’alcalde Valentí Junyent, director de TV3, els responsables d’informatius i del programa, i també dels presentadors, enmig d’expectació mediàtica.

 

Entre cables, pantalles i focus, aquest matí s’ha presentat al Teatre Conservatori de Manresa el programa “Jo Pregunto”, que s’emetrà aquest diumenge, a les 21:55 h del vespre, en directe des de Manresa. La roda de premsa ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el director de TV3, Jaume Peral; el cap d’informatius, David Bassa; el director del programa, Paulí Subirà; i els periodistes que s’encarregaran de conduir-lo: Lídia Heredia, Carles Prats i Pere Bosch.

 

Valentí Junyent ha donat la benvinguda a l’equip i ha compartit la “satisfacció” de poder acollir el programa; ha volgut agrair també a TV3 haver triat Manresa com a escenari del programa. S’ha mostrat orgullós de la “centralitat” de la ciutat i també del paper de Manresa de Manresana d’Equipaments Escènics (MEES), que enguany celebra 10 anys de la reinauguració del teatre Kursaal.

 

El director del “Jo pregunto”, Paulí Subirà, ha explicat que hi haurà 12 persones que podran fer dues preguntes amb repreguntes. En una primera fase seran relacionades amb els temes tractats als debats previs que s’han dut a terme i que han servit per escollir els encarregats de fer les preguntes. Aquests debats van tenir lloc els dies 10 i 11 de gener i les més de 200 persones que hi van participar van poder decidir ells mateixos, a través de votacions, quin serien els representants que farien les preguntes.

 

Els participants van escollir 6 dels 12 participants de manera directa, mentre que els 6 restants s’han decidit triant entre els següents de la llista de resultats amb criteris de proporcionalitat diversos, com de territori, gènere, edat, etc. La tria, per fer-la més rigorosa, s’han fet seguint criteris de proporcionalitat de l’Idescat.

 

Tot amb tot, a més dels 12 escollits, hi haurà gent hi participarà a través de videoconferència, i també s’interactuarà a través de les xarxes socials. “El que ens interessa és copsar les preocupacions de la societat des de perfils molt diversos”, ha explicat Carles Prats.

 

Les temàtiques dels debats han estat triades a partir de les darreres enquestes dels CEO i del CIS, i faran referència a temàtiques com l’economia, la seguretat, la sanitat, l’educació, la relació Catalunya-Espanya...  Però la tria de la pregunta serà responsabilitat exclusiva de les persones participants. La primera, relacionada amb les temàtiques tractades als debats, i la segona totalment lliure.

 

David Bassa ha volgut remarcar el “repte tècnic” que ha suposat la preparació. Es tracta d’un nou format, inspirat per d’altres ja en emissió a televisions com la BBC o a d’altres cadenes franceses i holandeses, però adaptant-lo “a la nostra manera de fer”, ha matisat Bassa. Tot plegat, ha explicat Peral, pretén “fer evolucionar el format d’entrevista institucional”. “És un format en què es podrà preguntar sense intermediaris, de manera oberta”, ha conclòs.

 

El paper dels presentadors serà de simples acompanyants. “Com menys treballem, millor”, ha bromejat Lídia Heredia. I és que la voluntat és que el protagonisme recaigui en els espectadors, que també podran participar a través de les xarxes. “Obrirem finestres, a través de Whatsapp i Twitter i Skype perquè el president Puigdemont pugui respondre”, ha explicat Pere Bosch.

 

El programa s’emetrà aquest diumenge, a les 21:55h en directe per TV3 i Catalunya Ràdio. Els debats previs a la tria dels preguntadors també es podran consultar íntegrament a la web de TV3 el mateix dia del programa, en un clar missatge de “transparència màxima”.

 

Les portes del Teatre Conservatori s’obriran a les 8 del vespre i es tancaran a les 2/4 de 10. Per als interessants a participar-hi com a públic, encara hi ha algunes entrades, que es poden recollir a les taquilles del Teatre Kursaal de Manresa, o bé es poden reservar a info@mees.cat i després recollir a les taquilles del teatre. Cal identificar-se amb nom, cognoms i DNI en el moment de recollir-les. Aforament limitat.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat