Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Discurs de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en el pregó institucional de la Festa de la Llum 2017

Imatge de la notícia
16/02/2017

 

Bona nit,

 

Primer de tot, vull felicitar l’Ignasi Ribas per aquest pregó tan sentit i tan carregat de manresanisme; i també pel to raonat i assenyat de les seves consideracions, com no podia ser d’altra manera donada la seva condició de gran científic.

 

Només cal veure el currículum que acompanya els llibrets del pregó que us entregaran a la sortida per comprovar l’alçada intel·lectual i humana de l’Ignasi Ribas. Pel seu historial professional, per l’activitat docent i investigadora que ha desenvolupat, per les distincions que ha rebut o pels resultats científics obtinguts al llarg de la seva prolífica carrera. Unes distincions a les quals avui ja pot afegir la d’haver estat pregoner de la Festa de la Llum.

 

Voldria destacar de la seva intervenció la importància dels valors que el pregoner va aprendre del seu entorn familiar: “la passió per allò que es fa, la inquietud per mirar endavant, les ganes d’innovar, la importància del treball en equip i la humilitat per afrontar els reptes de la vida”. Perquè estic convençut que amb passió, inquietud per mirar endavant, innovació, treballant units –que és la lliçó que ens han ensenyat també aquest matí els nens i nenes del pregó infantil- i amb humilitat és pot fer front als reptes que se’ns plantegin amb una certa expectativa d’èxit.

 

I quina millor lliçó d’humilitat que pensar, com ens ha dit el pregoner, que som un puntet blau pàl·lid, perdut en la immensitat de l’Univers. D’aquí la necessitat que tots plegats en prenguem consciència del lloc que ocupem per deixar de banda l’individualisme i l’egoisme, en benefici del bé comú. I sempre tocant de peus a terra i sense perdre el contacte amb la realitat, encara que la festa que celebrem aquests dies tingui també molt a veure amb perseguir un somni i fer-lo realitat, superant obstacles de tota mena, com ho van fer els nostres predecessors: els impulsors de la Sèquia.

 

Comparteixo igualment la seva admiració per la Fundació Universitària del Bages i per tot allò que ha representat al llarg d’aquests anys. Segurament fruit de l’enginy, el diàleg i la constància, uns altres valors que des de la FUB ens han plantejat durant el pregó infantil del matí com a elements importants per tirar endavant.

 

Aprofito per felicitar la FUB per la feina que han fet en l’organització d’aquesta edició de la Festa de la Llum, amb aportacions innovadores i propostes rellevants. Enhorabona pel vostre treball, que suposa una magnífica culminació de la celebració dels 25 anys de la FUB.

 

L’Ignasi Ribas ens ha parlat també de la relació entre educació i democràcia. Certament, la democràcia sense una societat amb un bon nivell educatiu és incompleta. Especialment en un moment com l’actual quan els fets reals i objectius pesen menys que les opinions, les emocions o els sentiments que generen aquests mateixos fets perquè aquest és un terreny abonat a la demagògia i a les falsedats. 

 

Malauradament, però, aquest no és un problema exclusiu de la política, perquè tots tenim al cap exemples d’organitzacions o grups de pressió que actuen amb actituds pràcticament coercitives, basant-se en proclames o prejudicis ideològics, i deixant de banda la veritat i la realitat.

 

Confio que tots plegats siguem capaços de fer tornar el seny i de reconduir la situació

 

Sens dubte, per aconseguir-ho, necessitem aquesta societat culta, formada, lliure i democràtica que ens planteja el nostre pregoner. I també per apuntar tan alt com ho van fer els manresans i les manresanes del segle XIV, amb tenacitat i perseverança. Avui, Manresa també ha de perseguir el seu somni. La ciutat mereix recuperar el seu esplendor i només si tots empenyem en la mateixa direcció, amb determinació i sense por, com ens ha dit l'Ignasi Ribas, ho aconseguirem.

 

Moltes gràcies i bona Festa de la Llum

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat