Tocats de Lletra obre amb un homenatge a Joan Vinyoli
29/09/2014‘Cremades d’últim grau’ és el títol de l’espectacle inaugural que commemora el centenari del naixement del poeta català i que tindrà lloc aquest dijous a les 9h a la sala Petita del Teatre Kursaal.
Aquest dijous, 2 d’octubre, a les 21h a la Sala Petita del Teatre Kursaal de Manresa, la figura del poeta Joan Vinyoli centrarà l’acte inaugural del Tocats de Lletra 2014. L’espectacle poètic-musical Cremades d’últim grau, protagonitzat per l’actriu manresana Aina Huguet i pel músic Daniel Pitarch, obrirà el festival literari amb un espectacle que recull part de la creació poètica del poeta Joan Vinyoli, en l’any del centenari del seu naixement.
‘Cremades d’últim grau’ és una immersió en diferents facetes i èpoques artístiques del poeta català a partir dels poemes de diferents llibres i etapes vitals i a través de la interpretació d’Huguet i de l’acompanyament musical amb acordió de Pitarch.
Per acabar la inauguració, i després de l’acte, els assistents estan convidats a una copa de cava.
L’espectacle, gratuït, té un aforament limitat. Per aquest motiu cal recollir les entrades a les taquilles del Teatre Kursaal. L’organitzen Òmnium Cultural del Bages, el Gremi de Llibreters de Catalunya i l’ajuntament de Manresa, amb la col·laboració del Teatre Kursaal de Manresa – MEES, i el patrocini de FAIG, amb motiu del comiat de la seva activitat cultural.
Faig Cultura
Faig neix de la iniciativa d’un grup d’estudiants amb inquietuds culturals, als anys 70, que es reuneixen per editar una revista literària que tracti sobre creació, traducció, crítica i estudis, amb perspectiva de Països Catalans. Amb el temps, el grup es consolida i es constitueix com entitat amb el nom de Faig Cultura, mentre que la revista, a conseqüència dels pocs recursos que genera, es comença a publicar-se amb una periodicitat més. Faig Cultura, comença a organitzar activitats culturals i recitals poètics amb noms coneguts com Feliu Formosa, Pere Calders, Joaquim Carbó. Als anys 90 l’entitat fa el pas cap al teatre, bàsicament al Globus, amb el nom de Faig Teatre i edita una petita col·lecció de llibres Faig Monogràfic, amb traduccions de Pessoa, Eliot, Manent... Als anys 2000, l’activitat cultural de Faig va disminuint, i l’any 2006 s’edita la darrera revista.