Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Estiu Jove torna a Manresa amb un ampli ventall d'activitats

Imatge de la notícia
05/06/2024

El programa manté les activitats de més èxit, com el torneig de vòlei platja, i n’incorpora de noves que han estat proposades pel jovent

 

Manresa presenta un nova edició del programa Estiu Jove que recull una àmplia proposta d’activitats per a tots els gustos i poder arribar a totes les persones joves i adolescents. L’Estiu Jove està impulsat des del programa de joventut de l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de diverses entitats del municipi i altres regidories del consistori.

L’objectiu de la programació és oferir a les persones joves i adolescents espais de trobada i lleure on puguin gaudir amb persones de la seva edat, realitzant activitats diverses i que son una alternativa a l’oci més comercial. També es busca crear relacions socials i al mateix temps viure noves experiències a la ciutat per tal que les persones que participen en les activitats puguin conèixer entorns diversos i nous.

Les diferents activitats que inclou el programa volen potenciar un lleure inclusiu i accessible a totes les persones joves, ja que la majoria de les activitats són gratuïtes o amb un cost molt baix, per tal d’afavorir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats, facilitant la participació de les persones amb situacions econòmiques i socials vulnerables.

Les i els joves han escollit les activitats

L’Estiu Jove 2024 inclou propostes que en anys anteriors van gaudir d’alta participació així com propostes noves sorgides del procés participatiu que es va portar a terme als instituts a través de l’Ofi Jove al Pati en el qual hi han participat més de 300 joves votant les propostes que els agradaria que es portessin a terme. Algunes de les propostes sorgides d’aquest procés i incloses en la programació són làser tag, la tradicional banyada nocturna a la piscina, una simulació de conducció a través de realitat virtual, tallers de maquillatge, taller de ball k pop i una sortida a la platja, entre d’altres.

El torneig de vòlei platja s’amplia amb una nova categoria i guanya espai

Una de les activitats de més èxit és el tradicional torneig de vòlei platja que enguany manté el seu espai a la plaça Major però també es jugaran partits a les pistes del Congost per tal de poder ampliar la participació a més equips. Aquest any, i degut a l’alta demanda d’equips s’ampliarà amb una nova categoria per tal que també hi puguin participar els menors de 16 anys. Així, es comptarà amb tres categories: la categoria per a persones nascudes entre 2011 i 2008 i les ja tradicionals per a majors de 16 anys, la categoria vermella per les persones que no juguen habitualment a vòlei i la categoria blava, per a les persones que juguen habitualment a vòlei.

Campionat de Futbol al Cruyff Court

Del 17 al 21 de juny, la pista Cruyff Court acollirà un torneig de futbol. Està pensant en un format 6x6 en les categories infantil (1r i 2n d’ESO), cadet (3r i 4t d’ESO) i Juvenil (més de 16 anys). Està contemplat que siguin equips femenins i masculins.

III Concurs de rap en català

El 20 de juliol la plaça de Sant Domènec acollirà la tercera edició del concurs de rap en català amb l’objectiu de promoure aquest tipus de música, però en llengua catalana. Aquest és un acte organitzat conjuntament entre el programa de Joventut, l’Associació Juvenil Stalow i Casa de la Música. L’acte es clourà amb un concert d’Adala i Elane i les candidatures es poden presentar fins el 30 de juny al correu info@stalow.com.

Casal d’Estiu Òrbita Jove

En el marc de l’Estiu Jove també es portaran a terme quatre torns setmanals del Casal d’Estiu per a joves Òrbita Jove. Seran entre el 26 de juny i el 21 de juliol i estan adreçats a adolescents d’entre 13 i 17 anys (persones nascudes entre el 2006 i el 2010). Entre les activitats previstes en el casal hi ha excursions a Illa Fantasia, parc d’aventura, geolocalitzacions, vòlei platja, piscina, tallers artístics, jocs de taula i assemblees per proposar activitats, entre d’altres.

A més, s’han programat altres activitats com les Nits de Joc, el Futbol al carrer, el vòlei al a platja Icària, el bàsquet al Peguera, Multiesport a l’escola Ítaca, l’espai Iris de trobada per a joves LGTBI+, les classes d’SK8 al Congost, curs de cuina sense pares,  o el taller d’autodefensa feminista, entre d’altres activitats.

Les inscripcions a totes les activitats es poden fer al web www.manresajove.cat

Per més informació podeu contactar amb l’Oficina Jove del Bages – Espai Jove Joan Amades al correu bages@oficinajove.cat, trucant al 93 877 13 60, per WhatsApp al 676 66 41 42.

L’horari d’atenció al públic és dilluns, dimarts i dijous de 9 a 14 h i de dilluns a divendres de 16 a 19 h. A partir del 22 de juny, comença l’horari d’estiu, obrint l’oficina de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

(*) Peu de foto: el torneig de vòlei platja a la plaça Major del 2023

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat