Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa ofereix un curs per tractar l'impacte de l'entorn digital i les noves tecnologies en els infants i adolescents

Imatge de la notícia
20/11/2018

La formació es farà en dues sessions: els dimecres 23 i 30 de gener, de les 9 del matí a les 2 del migdia, a l’Espai Jove Joan Amades (C/ Sant Blai, 14). El curs, que anirà a càrrec de diversos professionals d’Althaia, està adreçat als col·lectius professionals que estan en contacte amb infants i adolescents.

 

Les regidories de Salut i Joventut de l’Ajuntament de Manresa han organitzat el curs de formació en la gestió i abordatge de les TIC “L’impacte de l’entorn digital en la infància i l’adolescència: detecció i intervenció”, que s’ha programat davant la preocupació per part de famílies i professionals a l’entorn de la utilització de les noves tecnologies en la infància i adolescència.  

 

La formació està adreçada als col·lectius professionals que estan en contacte amb infants i adolescents, com els mestres, educadors, sanitaris, tècnics i dinamitzadors juvenils. Es farà en dues sessions: els dimecres 23 i 30 de gener, de les 9 del matí a les 2 del migdia, a l’Espai Jove Joan Amades - Oficina Jove del Bages (C/ Sant Blai, 14).  

 

Amb aquesta formació, els assistents obtindran eines i pautes d’actuació i podran conèixer els signes d’alerta amb l’objectiu de poder detectar a temps una addicció a les pantalles. D’altra banda, també treballaran els mètodes per fer un bon ús de les TIC i les modalitats d’intervenció educativa en àmbits formals i informals. Els docents que impartiran aquest curs són els següents tècnics d’Althaia:

 

- Jordi Bernabeu. És psicòleg del Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) de la Fundació Althaia , professor associat de la Universitat de Vic i educador especialitzat en l’atenció i la prevenció del consum de drogues i pantalles en els joves i adolescents. Ha realitzat diversos programes i activitats preventives dirigides a professionals, adolescents i joves, i ha desenvolupat diferents càrrecs tècnics en ONG i diferents administracions públiques.

 

- Dominica  Diez. És psicòloga clínica responsable de la Unitat de Joc Patològic i altres Addiccions no Tòxiques de la Fundació Althaia de Manresa i docent del Postgrau sobre Addiccions Conductuals de l’Institut de Formació Continua (IL3) de la Universitat de Barcelona. És Doctora en Psicologia, en l’especialitat de Psicologia Clínica, i està formada en Mindfulness per l’associació AEMIND i la Universitat de Bangor, Regne Unit, i en Entrevista Motivacional per GETEM (Grupo Español de Entrevista Motivacional).

 

- Ester Duarri. És educadora social del Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) i del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de la Fundació Althaia. Treballa com a educadora en infants, joves i adults amb problemes de drogues i pantalles, és educadora de l’Assessoria de Salut: Drogues i Pantalles de  l’Oficina Jove del Bages, i té una àmplia experiència en la intervenció d’infants i adolescents en risc d’exclusió social. És membre de la Comissió d’Educadors Socials en Drogodependències de Catalunya (CESD) i té un Postgrau en Resolució de Conflictes per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

Els interessats en assistir-hi han d’enviar un correu electrònic a manresajove@ajmanresa.cat abans del 14 de gener indicant el nom, contacte i professió. Les places són limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció.

 

Per a més informació contacteu amb l’equip de Manresa Jove al telèfon 93 877 13 60 o a la pàgina web www.manresajove.cat.

 

Assessoria de salut, drogues i ús de les TIC

 

L’Oficina Jove del Bages ofereix des de l’any 2006 assessoria de salut especialitzada en drogues i addiccions a les pantalles. És un servei adreçat a famílies, professionals i joves que té l’objectiu d’assessorar, acompanyar i orientar sobre qualsevol dubte que es generi referent a l’ús de les TIC. Així com també els efectes que poden ocasionar el consum de cànnabis, alcohol i tabac.  

 

Durant els mesos de gener a setembre d’enguany s’han atès 192 persones. Aquestes consultes han estat majoritàriament presencials i grupals; però n’hi han hagut 18 que ho han fet per correu electrònic, 10 per trucades telefòniques, i 10 més via Whatsapp. D’altra banda, també s’han fet uns adhesius amb el telèfon mòbil de l’assessoria que s’han fet arribar a tots els alumnes de quart d’ESO perquè l’enganxin a l’agenda amb els objectius que  pugin difondre el serveis que s’ofereixen des de l’Oficina Jove i tinguin sempre a mà el número de telèfon per si el necessiten.

 

Des de l’assessoria s’ofereix la possibilitat de fer atenció individualitzada, però també consultes obertes adreçades a grups. Per contactar-hi cal trucar al 93 877 13 60, enviar un WhatsApp al 670 22 81 58, o bé enviar un correu electrònic a salutbages@oficinajove.cat.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat