Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]

L'Ajuntament de Manresa impulsa una enquesta per nodrir el tercer Pla d'Igualtat de Gènere

12/08/2022

Es farà a principis de setembre a través de la plataforma Decidim i servirà per confeccionar la diagnosi de la situació actual de la ciutat en matèria d’Igualtat de Gènere. Pel que fa al pla vigent, cal destacar que s’han implementat el 92% de les accions previstes, mentre que el 8% restant són accions que estan en procés de desenvolupament.

L’Ajuntament de Manresa —a través de la Regidoria de Feminismes i LGTBI— es troba immers en la confecció del que serà el seu tercer Pla d’Igualtat de Gènere, document que ha de recollir les accions a dur a terme en els propers quatre anys per a impulsar les polítiques d’igualtat de gènere municipals i afavorir la igualtat de dones i homes en tots els àmbits de la societat. Aquest tercer Pla s’ha iniciat amb una primera fase de diagnosi que permetrà copsar la situació actual de la ciutat en aquesta matèria. Per nodrir la diagnosi, a principis de setembre es farà una enquesta oberta a tota la ciutadania, que es podrà contestar a través de la plataforma Decidim.

 

Dins d’aquesta primera fase de diagnosi també s’han fet quatre focus groups i, en paral·lel, s’ha realitzat un anàlisi de diversos documents i recollida de dades, així com també l’avaluació del Pla d’Igualtat actual, de la qual cal destacar que s’han implementat el 92% de les accions previstes, mentre que el 8% restant són accions que estan en procés de desenvolupament. Entre les accions destacades que s’han tirat endavant hi ha la formació en polítiques d’Igualtat i de Gènere i dels drets del col·lectiu LGTBI al personal municipal; la campanya per impulsar un llenguatge no sexista ni androcèntric; la prevenció de la violència masclista entre el col·lectiu jove; el treball de coeducació als centres educatius de primària i secundària i als moviments de lleure; el treball sobre les noves masculinitats en els homes; el reconeixement dels treballs de cura i la no precarització de les feines eminentment femenines; l’elaboració del Protocol d’abordatge de les violències sexuals a les festes populars i espais públics d’oci nocturn de Manresa, l’elaboració del Protocol de les violències sexuals a Manresa i al Bages, o el reconeixement del Consell Municipal de la Dona, entre altres.

 

 

Economia feminista, transversalitat, interseccionalitat i participació

 

Per al tercer Pla, la Regidoria de Feminismes i LGTBI s’ha marcat principis rectors sobre els quals es fonamentarà i guiarà l’acció de l’Ajuntament de Manresa en matèria d’Igualtat de Gènere durant els propers quatre anys, entre els quals destaca l’economia feminista, la transversalitat de gènere, la interseccionalitat i la participació.

 

En aquest sentit, serà imprescindible abordar el model econòmic i la crítica des del feminisme, amb l’objectiu de plantejar actuacions adreçades a visibilitzar al treball reproductiu i posar al centre la vida i l’ètica de les cures. També treballar per incorporar la transversalitat de gènere a totes les àrees de l’Ajuntament, amb especial atenció a la interseccionalitat, que s’incorpora en aquest tercer Pla. I continuar el foment de la participació en l’elaboració i seguiment del nou document.

 

 

Recollida de propostes

 

Un cop tancada la diagnosi, s’encetarà la segona fase, centrada en la recollida de propostes, que arribaran del personal tècnic de l’Ajuntament, del Consell Municipal de la Dona, d’entitats, associacions i de centres escolars, entre altres. També es realitzaran focus groups i es farà una sessió oberta a tota la ciutadania.

Servei d'informació i Atenció a les Dones Montserrat Roig - Carrer de la Canal, núm. 6, 1r - 08241 Manresa - +34 93 875 23 10 - siad@ajmanresa.cat