Retabulum. II trobada de recreadors històrics al Carrer del Balç

Després d’haver aprofundit en la indumentària medieval a través d’una mostra i la recreació històrica amb el Vestis del 2018, enguany per la Fira de l'Aixada, el Carrer del Balç se submergeix en els secrets de la pintura medieval sota el nom de Retabulum.

 

El fil conductor de l’esdeveniment és una nova mirada a la pintura del gòtic català i al taller del pintor al segle XIV. El Carrer del Balç de Manresa farà a un viatge en el temps on es reviuran la vida i costums de l’Edat Mitjana amb la voluntat d’esdevenir un autèntic llibre d’història on es podrà passejar i conèixer com s’elaborava una pintura a l’època medieval de la mà de diversos grups de recreació històrica. Perquè, aprofundint en una temàtica diferent cada any, el Carrer del Balç vol ser punt de trobada de recreadors de referència durant la Fira de l’Aixada. Així, en aquesta segona trobada de recreadors històrics, es comptarà amb la presència de cinc grups: Gesta Regnorum, Antiqva Iberia, Aliger Ferrum, Compagnia di Santo Guida i Artesania en fusta i metall, que faran possible el viatge a l’època medieval dins del carrer. Per a l’aspecte temàtic concret d’aquest any, el de la pintura i els retaules medievals, es compta amb la col·laboració de Rosa Obiols i Montart.

 

Retabulum es podrà visitar lliurement, en format portes obertes, d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, tant dissabte 23 com diumenge 24, adequant-se als horaris del programa artístic de la Fira. I és una iniciativa de la Fundació Turisme i Fires de Manresa.


  • Adreça:
    Centre d'Interpretació del Carrer del Balç (Baixada del Pòpul, s/n)
  • Telèfon:
    93 872 14 66
  • Correu electrònic:
    carrerdelbalc@ajmanresa.cat
  • Horari:
    23 i 24 de febrer de 2019
    D'11 a 14 h i de 16 a 20 h
  • Preu:
    Entrada lliure