Museu del Barroc de Catalunya

El nou Museu del Barroc de Catalunya és un museu d’abast nacional que situa Manresa com l’epicentre de la interpretació de l’art barroc català, i permet redescobrir i valorar el patrimoni d’aquest període al país.

Al llarg de les diferents sales, es despleguen prop de 200 obres d’art entre les que es poden contemplar pintures, escultures, retaules o arts decoratives provinents de diferents museus i col·leccions del país. El museu acull les obres d’alguns dels autors més representatius dels segles XVII i XVIII a Catalunya com Joaquim Juncosa, Antoni Viladomat, Agustí Pujol o Francesc Tramulles. Així com peces realitzes pels artistes de l’escola barroca manresana com Joan Grau o Josep Sunyer.

El Museu del Barroc de Catalunya estableix un nou concepte de museu d’art. Vincula la contemplació de les obres artístiques amb audiovisuals immersius i efectes lumínics i sonors, a partir d’un discurs que permet captar i entendre el barroc tot exaltant la seva esplendor, lluminositat i passió. La visita culmina en una sala que es presenta com el punt àlgid de l’experiència, un espai que es transforma en una immersió audiovisual que transporta els visitants als territoris barrocs catalans.

El museu s’ubica a la primera planta de l’Antic Col·legi de Sant Ignasi. Un edifici de planta quadrada organitzat a partir d’un amplíssim claustre d’ordre neoclàssic, alçat entre els segles XVIII i XIX i catalogat com a BCIN. La rehabilitació arquitectònica del conjunt, ha permès transformar aquesta institució centenària en un equipament del segle XXI. 

  • Adreça:
    Plaça de Sant Ignasi, 14-16, Manresa
  • Telèfon:
    93 874 11 55
  • Correu electrònic:
    info@museudelbarroc.cat
  • Web:
    www.museudelbarroc.cat
  • Horari:
    HORARI D’HIVERN
    De l’1 d’octubre al 31 de maig
    De dimarts a dissabte de 10 a 18 h
    Diumenges i festius de 10 a 15 h
    Dilluns tancat

    HORARIS D’ESTIU
    De l’1 de juny al 30 de setembre
    De dimarts a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 20 h
    Diumenges i festius de 10 a 15 h
    Dilluns tancat
  • Preu:
    Entrada general: 8 €
    Entrada reduïda: 6 €
    Consulta tots els preus i condicions a: www.museudelbarroc.cat