2018: Projectes de Cooperació al Sud
El Programa de Cooperació es desenvolupa bàsicament en dos àmbits: les accions de sensibilització ciutadana i els projectes de cooperació al desenvolupament.
CONVOCATÒRIA TANCADA
Voleu realitzar projectes de Cooperació?
Del 20 de juliol al 20 de setembre de 2018 estarà oberta la convocatòria de subvencions per a projectes de Cooperació al Desenvolupament.
Podeu consultar les bases i formularis als documents adjunts. Qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb la tècnica de Cooperació: rdepaz@ajmanresa.cat
Normativa i documentació a presentar
A la part superior dreta d'aquesta mateixa pàgina, trobareu les bases i la documentació a presentar:
- Instància de sol·licitud
- Annex Específic de Cooperació (cal incloure document d’acord de la contrapart)
La documentació es pot presentar:
- Telemàticament: a través del tràmit Sol·licitud de subvencions subjectes a convocatòries
- Presencialment: a l'oficina d'atenció a la ciutadania (OAC), situada a la plaça Major núm. 1, en el següent horari d'atenció al públic: de dilluns a dijous de les 8.30 h a les 17 h i divendres de 8.30h a les 14 h, o bé en qualsevol altre registre descentralitzat de l’Ajuntament en horari d’atenció: de les 8.30 h a les 13.30 h.
Per què fem projectes de cooperació?
Tot i que l’ Ajuntament no realitza directament projectes de Cooperació als països del sud, sí que dóna suport a diferents accions a partir de les subvencions a ONGD amb seu a Manresa que presenten una proposta en conveni amb una entitat del sud. Les convocatòries de subvencions tenen periodicitat anual.
Per contribuir a què al s.XXI cap persona mori de fam, de malalties curables o per violència. Per millorar les condicions de vida bàsiques de les poblacions més vulnerables del planeta. Per enfortir el capital humà i social: formació i autoestima de les persones i suport a les capacitats organitzatives. Per defensar el compliment dels drets humans. Per responsabilitat històrica (colonialisme i postcolonialisme). Per justícia!
- Molts països del sud inverteixen el doble de recursos en retornar el deute extern que en pressupostos d’ educació i salut
- Els països del sud retornen al nord (en concepte de deute extern i en relacions comercials injustes) 8 vegades més de l’ ajuda que reben en concepte de cooperació
“Quan treballem pel desenvolupament sostenible treballem per la pau, perquè intentem eliminar les causes dels conflictes” - Wangari Maathi
Què tenim en compte als projectes de cooperació?
- Els projectes s’ han de proposar per iniciativa d’ una organització local de la zona on es desenvoluparà el projecte. Aquesta contrapart treballa la proposta amb una ONGD de Manresa que sol·licita la subvenció i es compromet a realitzar-ne el seguiment.
- Es promou un model de desenvolupament sostenible, autogestionat i transformador
- Es prioritzen projectes centrats en formació, salut i promoció d’ ocupació, com també aquells que beneficien a col·lectius en especials dificultats (dones, infants i joves, refugiats...)
- Es promou la viabilitat a llarg termini.
- Es valora el cofinançament del projecte
- Es demana que cada projecte de cooperació generi activitats de sensibilització a Manresa per donar a conèixer les causes de les problemàtiques i les actuacions que es porten a terme.
L’Ajuntament de Manresa completa les accions de Cooperació sent soci del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Es tracta d’ una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament a països empobrits. El Fons gestiona de forma conjunta els recursos econòmics aportats per les institucions associades, fet que permet unificar els criteris i superar la dispersió d’ esforços i recursos.
- Adreça: