-
Inici -
Serveis - Atenció a la ciutadania
- Acollida i Nova Ciutadania
- Barris i Acció Comunitària
- Comerç, fires i mercats
- Cooperació i Solidaritat
- Cultura
- Comunicació
- Empresa i emprenedoria
- Educació
- Esports
- Feminismes
- Gestió documental i arxiu
- Gestió tributària i recaptació
- Infància
- Habitatge
- Joventut
- LGTBI
- Llengua
- Medi Ambient
- Mobilitat
- Participació ciutadana
- Persones grans
- Població
- Policia local, protecció civil i emergències
- Projectes urbans
- Promoció Cultural, Turística i Comercial
- Residus i Neteja
- Sanitat
- Serveis funeraris
- Serveis Socials
- Tresoreria - pagaments
- Treball i ocupació
- Coneixement
- Urbanisme
- Via pública
- Adreces i telèfons municipals
-
Sanitat - Actes del Consell Municipal de Drogodependències i altres Addiccions
- Actes del Consell Municipal de Salut
- Alimentació saludable
- Altres animals / plagues
- Animals de companyia
- Educació sanitària
- Enquesta de percepció de salut
- Farmàcies d'urgència
- Manresa càrdioprotegida
- Pla municipal de salut
- Prevenció d'addiccions
- Projecte 'Ets Addictx a la pantalla?'
- Segell de Qualitat Sanitària
- Seguretat i higiene alimentària
- Subvencions de Salut Pública
- Tatuatge, pírcing i micropigmentació
-
Seguretat i higiene alimentària - Manipuladors aliments
- Declaració responsable en matèria de seguretat alimentària (Sol·licitud d'Inscripció al cens municipal d'establiments minoristes d'alimentació de Manresa)
- Plans autocontrols
- Sectors alimentaris
- Normativa general
- Inspeccions establiments minoristes alimentació
- Campanya seguretat alimentària "Manresa et cuida"
-
Sectors alimentaris
Restauració i Menjars preparats
- Autocontrols en l'elaboració de menjar per a col·lectivitats.
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries de les màquines expenedores
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries dels bar-restaurants
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries dels bars
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries dels establiments de temporada
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries dels establiments que fan elaboració i venda de menjars preparats
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries dels establiments que fan venda de menjars preparats
- Fitxa de la normativa i condicions tecnico-sanitàries dels restaurants
- Guia de pràctiques correctes d'higiene
- Guia de pràctiques correctes d'higiene específica per la cuina al buit
- Manual de bones pràctiques per als al·lergens alimentàris en la restauració col·lectiva.
La restauració i l'elaboració de menjars preparats són serveis molt demandats per la societat actual. Garantir la seguretat dels aliments que es consumeixen en col·lectivitat, sigui quina sigui la seva tipologia d'elaboració, és una exigència normativa per als responsables de la gestió d'aquests establiments i l'administració ha de vetllar perque es compleixi.
Per tal de facilitar la tasca a totes aquelles persones que tenen l'obligació de vetllar per l'elaboració d'aliments segurs, us adjuntem les fitxes dels diferents tipus d'establiments de restauració i elaboració i/o venda de menjars preparats, i unes guies de pràctiques correctes d'higiene específiques per aquest sector.
Sens perjudici de la seva denominació comercial, les activitats de restauració es classifiquen en:
Restaurant: aquesta activitat disposa de servei de menjador per tal d'oferir àpats al públic consistents bàsicament en dinars i sopars, mitjançant preu, per ser consumits en el mateix local.
Bar: aquesta activitat disposa de barra i també pot disposar de servei de taula, per proporcionar al públic, mitjançant preu, begudes acompanyades o no de tapes d'orígen envasat, i entrepans freds i calents.
Restaurant-bar: aquesta activitat té com a objectiu oferir al públic, mitjançant preu, els serveis de restaurant i bar conjuntament.